Teamontwikkeling

Deze tijd vraagt om nieuwe manieren van samenwerken. Steeds meer bedrijven maken een keuze voor zelfsturende teams. Het gevolg van een goed werkend team, waarin de teamleden met een positieve en professionele attitude samenwerken, is meer arbeidsplezier, vitaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Een zelfsturend team ontstaat echter niet vanzelf. Het is een proces dat tijd en aandacht nodig heeft. Om een team zelfsturend te laten functioneren is professionele ondersteuning en know-how nodig. Je moet mensen informeren, opvoeden, opleiden en inzicht en instructies geven. Hierdoor ontstaat handelingsperspectief en neemt de slagingskans van een goed team toe. Een integrale, systemische aanpak is hierbij van belang. Bijzondere Zaken heeft hiermee ruime ervaring en veel goede resultaten geboekt.

Bouwen aan vertrouwen
Bijzondere Zaken verzorgt trajecten op maat voor teams die zelfsturend willen worden of teams die zich willen verbeteren. In teamdagen werken wij aan communicatie en openheid en bouwen met elkaar aan het vertrouwen dat nodig is om tot een goed werkend team te komen. We kijken naar de cultuur die heerst binnen de organisatie en binnen het team, en naar de kwaliteiten van individuele teamleden. Wij geven mensen de instrumenten die ze nodig hebben om naar zichzelf te kijken en hun rol binnen het team. Door op zichzelf te reflecteren en de kracht van de ander te erkennen, ontstaat er een verdieping binnen het team en kan men uiteindelijk tot grotere resultaten komen.

Voor wie?
Alle soorten teams die zelfsturend willen worden of willen ontwikkelen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Een ontwikkelingstraject wordt altijd in gezamenlijk overleg op maat samengesteld, afhankelijk van het soort team en de vraagstelling.

Menu